Tjänst inom in vivo farmakologi på AlzeCure Pharma AB

AlzeCure Pharma AB bildades 2016 vilket präglar vår verksamhet och arbetsmiljö, som är öppen, kreativ och dynamisk. Innovationsförmåga och flexibilitet är därför egenskaper som vi värderar högt.

Bolagets verksamhet är inriktad mot utveckling av nya läkemedel för behandling av neurodegenerativa sjukdomar, såsom t.ex. Alzheimers sjukdom och Parkinsons sjukdom, samt smärta. Forskningen bedrivs vid Huddinge sjukhus (Novum).

Vi utlyser nu en tillsvidareanställning med inriktning på läkemedelsutveckling. Tjänsten är laborativt inriktad och vi värderar därför sådana erfarenheter mycket högt.

  • Du som söker bör vara biomedicinsk analytiker eller ha en magister- eller doktorsexamen inom relevant område och gärna ha mer än 5-års erfarenhet av industriell läkemedelsutveckling.
  • Du bör ha mycket god erfarenhet och kännedom inom in vivo farmakologi, hantering av smådjur, substansadministrering (p.o., s.c., i.v.) och provtagning. Erfarenhet av beteendeförsök och kirurgi är meriterande liksom grundläggande kunskaper inom snittning och histologi.
  • Tidigare erfarenhet av biokemisk biomarköranalys i vävnad (CSF, plasma, hjärna) är meriterande.
  • Goda kunskaper inom neurologi och förståelse av de grundläggande mekanismerna bakom sjukdomarna är önskvärt.

Anställningen är en tillsvidareanställning med omgående tillträde. Arbetsplatsen kommer att vara förlagd vid Huddinge Sjukhus, Huddinge. För att få en jämnare könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökanden.

Verkar detta intressant så är du välkommen att skicka en ansökan med en kort beskrivning av din bakgrund, CV och två referenspersoner senast den 24 mars till johan.sandin@alzecurepharma.com

Om du har specifika frågor så kontakta Johan Sandin, 070-3738824, eller besök vår hemsida www.alzecurepharma.com för allmän information om AlzeCure.