AlzeCure får late-breaking abstract om ACD440 i neuropatisk smärta accepterad för presentation

AlzeCure Pharma AB (publ) (FN STO: ALZCUR), ett läkemedelsbolag som utvecklar en bred portfölj av produktkandidater för sjukdomar som drabbar det centrala nervsystemet, med projekt inom både Alzheimers sjukdom och smärta, meddelar idag att ett abstract om sin ledande läkemedelskandidat ACD440 mot neuropatisk smärta har accepterats för presentation vid IASP 2021 World Congress on Pain, som i år hålls helt digitalt den 9-11 juni och 16-18 juni.

Det s k late-breaking abstractet, med titeln ACD440 – A potent TRPV1 Antagonist for the topical Treatment of Pain, kommer att presenteras vid den största globala smärtkonferensen IASP 2021 World Congress on Pain av Dr Märta Segerdahl, projektledare och CMO på AlzeCure. Bland de andra författarna ingår Dr. Klaus Schaffler, som genomförde Proof-of-Mechanism-studien med ACD440, Dr. Johan Sandin, CSO på AlzeCure, och Matthias Rother, medicinsk programchef på AlzeCure.
 
Den 19 april, något före plan, tillkännagav AlzeCure positiva kliniska data från en studie som visar att ACD440, en TRPV1-antagonist och AlzeCures läkemedelskandidat mot neuropatisk smärta inom företagets Painless-plattform, kunde visa positiva proof-of-mechanism data, d v s visa på en smärtstillande effekt hos människa. Effekterna av ACD440 var tydligt signifikanta jämfört med placebo. Den tolererades också väl som topikal gel på huden vilket indikerar god lämplighet för ytterligare klinisk utveckling, d v s som en lokal behandling mot neuropatiska smärtstillstånd.
 
"Jag är mycket nöjd med att vi återigen får ett godkännande för ett abstract med en av våra ledande läkemedelskandidater, den här gången från vår Painless-plattform. Detta är en tydlig validering av vår kliniska utvecklingsplattform och stärker vår övertygelse om att vi har rätt i vår forskning och våra projekt. Den nya datan som vi har för ACD 440 i neuropatisk smärta är lovande, och vi ser fram emot att presentera resultaten", säger Martin Jönsson, VD för AlzeCure Pharma.
 
Abstractet och postern kommer att finnas tillgängliga på AlzeCures webbplats efter presentationen (https://www.alzecurepharma.se/sv/presentationer-och-intervjuer/).