Dr Janet Hoogstraate ny styrelseledamot i AlzeCure Pharma

AlzeCure Pharma AB (publ) (FN STO: ALZCUR), ett läkemedelsbolag som utvecklar en bred portfölj av produktkandidater för sjukdomar som drabbar det centrala nervsystemet, med projekt inom både Alzheimers sjukdom och smärta, tillkännager idag att Janet Hoogstraate är nyinvald i AlzeCures styrelse.

Dr Janet Hoogstraate har en mångårig erfarenhet inom Life Science med ledande roller inom bland annat Astra Zeneca. Hon har en PhD i Biopharmaceutical Sciences från University of Leiden i Nederländerna samt en eMBA från Hult International Business School. Janet har ett stort intresse och kunskap inom neurovetenskap forskning och har bland annat varit styrelseordförande i Stockholm Brain Institute. Janet är idag VD för Valneva Sweden AB och hennes stora erfarenhet inom preklinisk forskning, smärtområdet och biotech kommer att vara en stor tillgång för AlzeCure.

”Vi är mycket glada över att få med Janet i styrelsen. Hennes expertis inom neurovetenskap och långa erfarenhet av att driva preklinisk forskning och utveckling kommer att stärka oss ytterligare”, säger Thomas Pollare, styrelseordförande på AlzeCure.

”Jag är mycket glad över att ingå i styrelsen för Alzecure Pharma med dess mycket skickliga och motiverade team och dess spännande portfölj av projekt inom viktiga områden med stora medicinska behov. Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet inom området neurovetenskap, särskilt med avseende på tidig utveckling, samt från regulatoriska registreringar i olika utvecklingsstadier. Allt för att stödja Alzecure till ytterligare framgång”, säger Janet Hoogstraate.